Ta strona używa plików cookies.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Menu mobilne

Łupek naturalny z kamieniem solnym


Łupek naturalnt to elegancka i naturalna forma pieczenia i serwowania potraw zarówno na zimno jak i na gorąco. W połączeniu z kamieniem solnym tworzy perfekcyjne narzędzie do pieczenia mięs, zapewniając optymalną ilość mikro i makro elementów oraz idealny poziom soli w potrawie. Deskę z łupka należy myć ręcznie w ciepłej wodzie, a po każdym użyciu (oraz przed 1 użyciem) natrzeć lekko oliwą.

59
00



Zamówienia telefoniczne: 34 375-70-81 (8-16)

Łupek naturalny wraz z kamieniem solnym

Niezwykle wytrzymała deska z łupka naturalnego do serwowania ciepłych i zimnych dań. W zestawie z kamieniem solnym – idealnym do pieczenia i grillowania.

Łupek naturalny

Unikalna deska z naturalnego kamienia łupkowego. Doskonały sposób na serwowanie przekąsek, ciast, serów czy przystawek w oryginalny sposób. Deskę cechuje wyjątkowa wytrzymałość, ponieważ łupek powstaje przez kilkaset lat. Oryginalnego i naturalnego designu dodają też niewykończone brzegi i nieregularność powierzchni. Stylowa propozycja dla wymagających, którzy cenią nietuzinkowe rozwiązania.

Czyszczenie

Deskę należy myć ręcznie w zimnej lub ciepłej wodzie. W przypadku matowienia powierzchni zalecamy natrzeć powierzchnię niewielką ilością oliwy. Wymiary: 20x30 cm.

Kamień solny

Oryginalny pomysł na pieczenie i grillowanie mięs, ryb, owoców morza czy warzyw. Wykonany w całości z soli himalajskiej, której zawdzięcza się bogactwo naturalnych pierwiastków i minerałów. Zastosowanie deski z kamienia solnego to idealny sposób na urozmaicenie przygotowywania posiłków. Niepozorne wyposażenie kuchni otwiera nowe możliwości. Kamień jest odporny zarówno na wysokie, jak i niskie temperatury, dzięki czemu z powodzeniem sprawdzi się na grillu czy w lodówce. Krystaliczna struktura soli sprawia, że długo utrzymuje ciepło i zimno. Na tym jednak właściwości nie koniec, ponieważ do przyrządzanych potraw nie musimy już dodawać soli. Ułożone na desce składniki same wchłoną sól i zawarte w desce minerały. Zalet kamienia solnego jest wiele – utrzymuje ciepłą temperaturę posiłku do ok. 20-30 minut, zmniejsza ryzyko przypalenia, niweluje konieczność użycia soli, a potrawy przygotowane na nim są soczyste i idealnie upieczone. Wielorazowego użytku kamień to oryginalny sposób na przyrządzenie i podanie potraw.

Czyszczenie

Kamień solny wystarczy na kilka, kilkanaście razy. Z każdym użyciem traci ok 5% swojej objętości. Kiedy już całkowicie się wysłuży, możemy go spożytkować po prostu jako sól. Aby służyła nam jak najdłużej należy po każdym jego użyciu dokładnie usunąć resztki jedzenia i poczekać aż ostygnie. Kamienia nie myjemy w zmywarce, lecz delikatnie opłukujemy pod bieżącą wodą. Po wyczyszczeniu należy go zostawić do całkowitego wyschnięcia na ok. dobę. Wymiary: 10x20x2 cm.

+35000 Wykonanych usług

+45000 Zadowolonych klientów

Ubezpiecznie na 200000zł

Tylko fachowcy z uprawnieniami


Akcesoria montażowe:


Łupek naturalny, kamień solny i kamień do pizzy


Cena: 150 zł

Kamień do PIZZY


Cena: 125 zł

Zestaw do czyszczenia


Cena: 99 zł

Garnki ze stali nierdzewnej


Cena: 449 zł

Klienci którzy kupili usługę kupili również:


MAGICZNY PIEKARNIK SP-50


Cena: 1790 zł

Solgaz płyta gazowa GPC 4+2


Cena: 2840 zł

Eko piekarnik SP-67P


Cena: 1890 zł

OKAP WYSPOWY „LAMPA” OW-INOX


Cena: 1890 zł